468 ad

Etansant hibrid HPHS

Gepostet von am Aug 31, 2011 in Etansanti | Keine Kommentare

Etansant hibrid HPHS

 

Etanșant hibrid, nu conține silicon.

Aderență excelentă pe toate materiale. Poate fi vopsit.

Rezistent si elastic în timp.

Domenii de aplicare:

 • crăpături, rosturi, margini interioare și exterioare

 

Uz universal

Recomandat pentru rosturi de dilatare al pardoselilor

 

Descriere produs

Material de etanşeizare monocomponent, compoziţie păstoasă, elastic, pe bază de polimer  MS. EVT Etanșant hibrid  HPHS este folosit la sigilarea construcţiilor de sticlă şi ferestre, şi este deasemenea recomandat pentru umplerea întindrii şi legăturii îmbinărilor.

Proprietăţi

EVT Etanșant hibrid HPHS este un sistem hibrid, neutru din punct de vedere chimic, fără siliconi, solvenţi sau izocianaţi. Reacţionează cu umiditatea aerului, fără a produce mirosuri, îşi păstrează elasticitatea timp îndelungat, este rezistent la îmbătrţnire, intemperii şi radiaţii UV. EVT Etanșant hibrid HPHS a fost modelul la maximă cerere (DIN reg. 18545, partea 2, grupa E), satisface cerinţele DIN reg.18540-F(Polymer-Istitut, Flörscheim), şi se poate vopsi în concordanţă cu DIN reg. 52452, partea 4.(excepţie sortimetul transparent).

 

Domenii de aplicare

 

EVT Etanșant hibrid  HPHS este indicat pentru sigilarea geamului la ferestre di cadru de lemn, metal sau plastic. Tâmlpăria de lemn trebuie să fie laciută sau lazurată, de regulă nu este necesară utilizarea prealabilă  a unui primer(grund). Pentru a  asigura lemnul corespunzător este recomandat efectuarea unor teste. EVT Departarmentul  de aplicaţii Tehnologice vă oferă  teste de aderenţă şi compatibilitate. EVT Etanșant hibrid  HPHS poate fi utilizat şi pentru etanşeizarea rosturilor de dilatare şi de îmbinare în construcţiile de clădiri supra-şi subterane; etanşeizarea rosturilor de imbinare ale uşilor şi ferestrelor, legătură elastică  între beton, piatră-şi cărămidă, metal, lemn, PVC, etc. şi legătura continu a ferestrelor. În ultimul caz, EVT Etanșant hibrid  HPHS poate fi folosit pe suprafeţe puţin umede.

EVT Etanșant hibrid  HPHS nu este recomandat a se folosi la acvarii sau în legătură cu piatră naturală/marmură. Pentru aceste aplicaţii vă recomandăm să folosiţi  EVT Acvarii HPAq , respectiv EVT Piatră Naturală HPM. Etanşeizările elastice nu au voie să fie vopsite.

 

 

Pregătirea suprafeţei aderente

 

Toate suprefeţele aderente trebuie să fie uscate, curate, fără urme de grăsime şi praf, şi temperatură de cel puţin +5°C. Suprafeţele poroase se pot curăţa cu EVT Soluție de curățat Special sau EVT Soluție de curățat Soft. Dacă este necesar, aplicaţi soluţia de aplicare anterioară EVT Primer, recomandăm urmărirea tabelului de primer. Pe suprafeţele poroase; EVT Etanșant hibrid  HPHS obţine aderenţa stabilă dacă suprafeţele sunt capabile să suporte greutatea; obţine maximă aderenţă( în concordanţă cu DIN reg. 18540) la folosirea EVT Primer S. Resturile de tencuială, nisip, praf şi rugină trebuie îndepărtat mecanic. Suprafeţe cu cpnţinut de bitum sau catran nu nerecomandate a fi folosite ca suprafeţe aderente. Utilizat la temperaturi înalte ceramică şi emial există riscul de apariţia petelor.

 

Formarea crăpăturilor

 

Când etanşeizaţi în construcţii de sticlă, dimensiunile crăpăturilor să fie în concordanţă cu regula aprovizionată de către IFT Rosenheim ( 09/1983); alternativ,urmăriţi DIN reg. 18545, partea 1 cu  privire la folosirea EVT Bandă pentru montat sticlă să nu fie mai mic de 3mm x 5mm. Se umple crăpăturile cu EVT Profile din burete, astfel ca grosimea crăpăturii în dimensiuni să se ridice la 2/3 din intervalul crăpăturii (analog cu reg. DIN 18540). Prin urmare verificaţi, ca dimensiunile să nu cadă mai jos de 10 mm şi să nu depăşească 25 mm. Crăpăturile care nu se pot umple cu material de umplere exact la limita adâncimii ar trebui lipite cu bandă preformată sau folie din polietilen pentru a evita aderenţa suprafeţelor triple. Materialul de umplere trebuie să fie compatibil cu EVT Etanșant hibrid  HPHS( în concordanţă cu DIN reg. EN 26927). Materialele conţinând ulei, catran, sau bitum, sau  bază de cauciuc natural, chloroprene, neoprene sau cauciuc EPDM, sunt nepotrivit  a fi folosite ca material de umplere.

 

Aplicaţii

 

Se aplică cu ajutorul pistolului EVT manual, cu aer comprimat sau cu acumulatori pentru a introduce EVT Etanșant hibrid HPHS în crăpături. Ulterior se şterge cu degetul sau cu un şpaclu, apoi se aplică soluţia de netezit rosturi. Eliminaţi surplusul de soluţie de netezit rosturi imediat după aplicare.

 

Date tehnice

 • Greutate specifică                        (DIN reg.52451)
1,4 g/ml
 • Timp de formare a „pieliţei” superficiale
aprox. 20 minute
 • Temperatură de prelucrare
+5 °C până la +40 °C
 • Temperatură de utilizare
-40 °C până la +80 °C
 • Shore A soliditate              ( DIN reg.53505)
aprox 22
 • E modulus 100%               ( DIN reg.52455)
<0,4 N/mm²
 • Max. putere extensibilă     ( DIN reg.52455)
1,0 N/mm²
 • Deformare/regenerare      (DIN reg.EN 27389)
>70%
 • Micşorare                          ( DIN reg. 52451)
aprox. 2%
 • Deformare maximă
25 %

 

Curăţare

EVT Etanțant hibrid  HPHS proaspăt aplicat poate fi îndepărtat cu EVT Soluție de curățat. Materialul deja întărit poate fi îndepărtat doar mecanic.

 

Depozitare

 

EVT Etanșant hibrid  HPHS poate fi păstrat la loc uscat şi răcoros, timp  de 12 luni.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>