468 ad

Adeziv pentru montajul oglinzilor HPSp

Gepostet von am Aug 31, 2011 in Etansanti | Keine Kommentare

Adeziv pentru montajul oglinzilor HPSp

 

Oglinzi HPSp. Adeziv special  pe bază de silicon neutru (alkoxy) pentru montajul oglinzilor.

Aderenţă crescută din prima clipă.

Rezistență crescută la îmbătrânire și la rupere.

 

Domenii de aplicare:

*montarea și fixarea  oglinzilor pe aproape toate suprafețele

 

 

Descriere produs

Silicon de etanşeizare monocomponent, consistenţă păstoasă, folosit la obţinerea legăturii între oglinzi/lipirea de oglinzi.

Proprietăţi

EVT Adeziv pentru montajul oglinzilor  HPSp este un sistem aloxi, neutru din punct de vedere chimic, ce reacţionează cu umiditatea aerului, are miros neutru şi este rezistent la înbătrânire. Are o aderenţă crescută încă din prima clipă, vulcanizează rapid şi este rezistent la rupere.

 

Domenii de aplicare

 

EVT Adeziv pentru montajul  oglinzilor HPSp este utilizat pentru lipirea de oglinzi produse conform DIN 1238. Stratificarea acestora este, după cum urmează:  strat de argint, strat de cupru şi trei straturi de vopsea. Oglinzile vechi sunt prevăzute cu urme de grataj pe spate şi în consecinţă nu au voie să fie lipite cu EVT Adeziv pentru montajul oglinzilor  HPSp. Lipirea se face practic pe orice suport. EVT Adeziv pentru montajul oglinzilor HPSp nu se pretează pentru construcţia de acvarii; pentru această aplicaţie comandaţi EVT Acvarii  HPAq.

 

Pregătirea suportului

 

Înainte de lipire asiguraţi-vă că stratul de protecţie de pe spatele oglinzii nu prezintă leziuni mecanice(de ex.zgârieturi). În cazul utilizării pe lacuri/vopsele bituminoase se recomandă testarea prealabilă a compatibilităţii şi aderenţei. Lacurile/vopselele pot diferi în privinţa compoziţiei şi grosimii stratului. În cadrul serviciilor sale de asistenţă, EVT oferă posibilitatea testării prealabile a compatibilităţii şi aderenţei pe materialul clientului. Suporturile ce urmează a fi lipite, trebuie să fie curate, rezistente, degresate şi libere de praf. Suporturile absorbante trebuie tratate cu primer(grund) EVT înainte de aplicare. În cazul anumitor metale şi mase plastice, aplicarea prealabilă a unui primer poate ameliora aderenţa adezivului.

 

Aplicaţii

 

Se aplică cu ajutorul pistolului EVT manual, cu aer comprimat sau cu acumulatori pentru a introduce EVT Adeziv pentru montajul oglinzilor  HPSp în segmente ondulate, cu spaţii de despărţire între ele de 30 cm. Segmentele aplicate nu trebuie să fie mai largi de aproximativ de 10 mm şi nu mai puţin de 2 mm. Asiguraţi-vă suficientă ventilaţie. Recomandăm utilizarea (no.11, assembly 20°C/50%, umiditate relativă), oglinda are nevoie de securitate mecanică pentru a prevenil lăsarea/ atârnarea.

 

Date tehnice

  • Greutate specifică  (DIN reg.52451)
1,03 g/ml
  • Timp de formare a „pieliţei” superficiale  (23°C/50%)
15-20 minute
  • Întărire                                                     (23°C/50%)
aprox. 2mm / zi
  • Temperatură de prelucrare
+0°C până la +40 °C
  • Rezistenţă între :
-40 °C până la +120 °C
  • Shore A soliditate                                    ( DIN reg.53505)
20
  • E modulus 100%                                     (DIN  reg.53455)
0,37 N/mm²
  • Maximă putere extensibilă                      (DIN reg.53455)
0,5 N/mm²
  • Rezistenţă la rupere                               (DIN reg.52455)
200%

Curăţare

 

Siliconul etanşant proaspăt aplicat poate fi îndepărtat cu EVT Soluție de curățat. Materialul deja întărit poate fi îndepărtat doar mecanic.

Depozitare

 

EVT Adeziv pentru montajul oglinzilor  HPSp poate fi păstrat la loc uscat şi răcoros, timp  de 12 luni.

 

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>